Εν Κινήσει στον Μυστρά

Posted Leave a commentPosted in iPad 1:1, Αλλάζουμε την εκπαίδευση, Ανοιχτή Τάξη 4, Αρχαιολογικός Χώρος, Βυζάντιο, Εκδρομές, Εκπαίδευση, Εν κινήσει, Μαθητής, Μετασχηματισμός, Μουσείο, Μυστράς, Πολιτισμός

Η επιτομή της Βυζαντινής Ιστορίας με καινοτόμο προσέγγιση.

Σάββατο 27 Μαΐου, στον Μυστρά

Οδύσσειες… Κεραμεικός

Posted Leave a commentPosted in iPad 1:1, Αλλάζουμε την εκπαίδευση, Αρχαιολογικός Χώρος, Μουσείο

Η Ανοιχτή Τάξη επισκέπτεται Ορόσημα του τόπου. 

 Ανοιχτές Διδασκαλίες «εν κινήσει», iPad 1:1, που πραγματοποιούνται σε Ορόσημα του τόπου.

Η σύνθεση και η δημιουργία, η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία και η καινοτομία είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται κατά τη βιωματική, ομαδοσυνεργατική, ερευνητική, αυτοκατευθυνόμενη και μαθητοκεντρική προσέγγιση που υλοποιείται.

Ο Κεραμεικός είναι μια υπαίθρια αίθουσα τέχνης. Ένας κήπος που σε κάθε γωνιά, ανάμεσα στις ελιές, τις δάφνες και τα κυπαρίσσια βρίσκονται αριστουργήματα.

Εν κινήσει… Οδύσσειες

Posted Leave a commentPosted in 21ος αιώνας, iPad 1:1, Αλλάζουμε την εκπαίδευση, Ανοιχτή Τάξη 4, Εκπαίδευση, Μετασχηματισμός, Μουσείο, Πολιτισμός

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το κύμα που αγριεύει 
και σηκώνεται πέντε οργιές επάνω 

Οδυσσέας Ελύτης

Αυτοκατευθυνόμενη περιήγηση στην περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες»

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ παρουσιάζει τεκμήρια της αδιάκοπης αναζήτησης του ανθρώπου για πρώτες ύλες, γνώσεις και ιδέες. Το πολυποίκιλο φορτίο ενός νοερού πλοίου και οι μύθοι που συνόδευαν τα θαλάσσια ταξίδια των αρχαίων δημιουργούν ένα υπαινικτικό περιβάλλον περιπέτειας και γνώσης. Οι ΙΘΑΚΕΣ είναι εμπνευσμένες από τον νόστο του Οδυσσέα και αφιερώνονται στις πατρίδες όλων των ανθρώπων. Οικουμενικές ιδέες και έννοιες σηματοδοτούνται με έργα που αποτυπώνουν τη συλλογική προσπάθεια των κοινωνιών για ανάπτυξη και ευημερία, αλλά και την αναγκαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης να υπερβεί τη φθαρτότητά της. Στην ΕΞΟΔΟ έργα συμβολικά υποδηλώνουν τα ανώτερα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος καλώντας τον καθένα από εμάς να παραλάβει τη σκυτάλη της δημιουργίας.